Vallen 1

Vallen är ett bostadsområde i centrala Haparanda, nära till service och kommersiellt centrum och på gångavstånd till Torneå och nya shoppingen. Haparanda och Torneå är centrum för utbildning i Nordkalotten. Här finns regionens kompletta gymnasieskola. På andra sidan gränsen pågår försöksverksamhet med yrkeshögskola. Folkhögskolan har flera yrkesinriktade utbildningar. Området Vallen byggdes 1992 och består av tre-, fyra- och sjuvåningshus. Totalt 235 lägenheter, från 1 rok till 3 rok. Hiss finns i alla trapphus, balkong eller uteplats till de flesta lägenheterna. Många med utsikt mot Finland och Torneälv. På området finns ett seniorhus där minimiåldern är 55 år för de boende.

Fakta
Kabel-TV I alla lägenheter
Bredband Ja
Tvättstuga och bastu Finns i kvartersgårdarna
Soprum Hushålls- och grovsopor
Cykelförråd Förrådshus på gården
Lekpark Ja, gårdarna är bilfria
Garage och parkeringshus Finns på området
Butiker Livsmedelsbutik, restaurang, grillbar, apotek och systembolag på området, Coop storvaruhus och andra affärer i närheten.
Service Butiker, banker, post, affärsgalleria, bensinstation, bibliotek och apotek i grann-kvarteren.
Skolor Språkskolan F-9 (svensk- och finskspråkig) samt Fritids. Montessori har förskola, F-6, Fritids. Gränsskolan har F-9 samt Fritids. Eleven - förskola. Tornedalsskolan (gymnasieskola).
Idrott, fritid Stora anläggningar för hockey, fotboll och simning. I Aspenhallen utövas friidrott, tennis och brottning. En mängd fritidsaktiviteter för barn, ungdomar och äldre.
Vårdcentral Finns i grannkvarteret
Buss, taxi Busstationen i grannkvarteret är en knutpunkt för resor till och från Haparanda. Härifrån utgår t ex Stockholms-bussarna.
Gator Repslagaregatan 51, 53, 55, 57